Intuïtie

Posted on 10 januari 2011. Filed under: Energieavond, Geen categorie | Tags: , , , , |

IJgenwijs praktijk voor Energie

Het weten wat er gaat gebeuren, het innerlijk aanvoelen wat je moet doen en hoe je moet reageren op de komende gebeurtenis. Als we daar nu eens naar bleven luisteren was het leven een koud kunstje. Zou het echt?

Ik lees het overal. Iedereen heeft er een mening over en het blijkt dat je het kunt trainen. Luisteren naar je intuïtie, ook als je baby blijft huilen, je peuter zijn bordje eten over je hoofd naar de muur mikt en je puber toch echt wel NU! naar de stad gaat. Kun je dan je intuïtie nog horen? Hoe gaat je onzekerheid, je trots of je woede dan niet met je aan de haal?
Wetenschap
De werking van intuïtie wordt ook geprobeerd wetenschappelijk te verklaren. Dat je binnen een paar seconden je hersenen een bepaald persoon of situatie kunt scannen en de informatie vergelijken met eerdere vergelijkbare gevoelens en ervaringen. Op basis van deze uitkomst kun je mensen en situaties beoordelen en beslissingen nemen, die dan intuïtief genoemd kunnen worden. Hoe voelt voorgaande verklaring voor jou?
Mindfullness
Heeft luisteren naar je intuïtie niet ook veel te maken met mindfullness? Immers alleen door echt in het nu te luisteren naar je innerlijke stem kun je hem horen door al je emoties en drukte heen. Hiervoor moet je ook nog eens je stoorzenders kunnen uitzetten. Zoals vooroordelen en verwachtingen. Overtuigingen en automatismen.
Interesse?
Wil je hier meer over weten? Kom dan naar de energieavond bij IJgenwijs voor meer info en oefeningen.
Meld je hier aan.
Advertenties

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers liken dit: